Ramkraak op winkel in centrum van Leuven

In de Leopold Vanderkelenstraat in het centrum van Leuven is vanmorgen rond 3.30 uur een ramkraak gepleegd op een kledingwinkel. Vier gemaskerde mannen reden met een zware auto met buitenlandse nummerplaten de winkelwandelstraat in.

Eén van de dieven sloeg de etalage van de winkel stuk, terwijl de anderen met zware wapens op wacht stonden. De buit is aanzienlijk, de dieven namen alle dure kledingstukken uit de winkel mee. Het is al de vierde ramkraak in de Vanderkelenstraat in enkele jaren tijd. De winkeliers vragen dat de stad maatregelen neemt.

De dieven reden na de inbraak weg in de richting van de Bondgenotenlaan en konden ontkomen. Rond 4.40 uur zouden dezelfde dieven ook een ramkraak hebben gepleegd op een parfumerie in Ukkel. Daar werd dezelfde auto opgemerkt.