SAP moet rivaal Oracle 1,3 miljard betalen

De Duitse softwaregigant SAP moet zijn Amerikaanse concurrent Oracle een schadevergoeding van 1,3 miljard dollar betalen. Dat heeft een rechtbank in de Amerikaanse staat Californië beslist.

Volgens de rechter is het bewezen dat SAP via het vroegere filiaal TomorrowNow software van Oracle gestolen heeft en als eigen product verkocht heeft. Ook zou SAP via die software onderhoudsklanten hebben weggehaald bij PeopleSoft en Diebel, twee filialen van Oracle.

Oracle had in 2007 een klacht ingediend en topman Larry Ellison was zelfs persoonlijk komen getuigen in de rechtszaal. SAP erkende dat TomorrowNow over de schreef is gegaan, maar ontkende dat het software gestolen had. SAP overweegt nu om in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Beide bedrijven zijn de koplopers in de markt van databases en andere bedrijfssoftware. Tussen Oracle en SAP heerst een bitsige rivaliteit.