Verdachten van homejacking Wemmel opgepakt

In Parijs zijn de twee gangsters opgepakt die vorige week een gezin zouden hebben vermoord bij een homejacking in Wemmel. De overvallers gingen aan de haal met de auto's van het gezin. Eerder was ook al een verdachte opgepakt in Luxemburg.

Bij de diefstal van de twee auto's op zondag 14 november werden drie mensen vermoord: een advocaat, zijn vrouw en zijn 21-jarige zoon. Een vierde slachtoffer, de vriendin van de zoon verkeerde even in levensgevaar, maar overleefde de overval. Zij kon een beschrijving geven van de daders, die zich als autokopers voordeden.

De politie kon vorige week een van de gestolen wagens opsporen in Luxemburg, dankzij het antidiefstalsysteem waarmee de auto was uitgerust. De bestuurder ervan werd opgepakt door de Luxemburgse politie. Het gaat om een man met de Belgische nationaliteit die nog niet bekend was bij het gerecht. Het is echter nog niet duidelijk of de man een rol gespeeld heeft bij de homejacking zondagavond.

Het parket van Brussel geeft morgen om 11 uur meer uitleg over de zaak. Tot zo lang wordt er niet gecommuniceerd.