95.000 euro op het dak, dan ben je weg natuurlijk

Een 68-jarige Brit heeft een kater overgehouden aan zijn jarenlange wantrouwen tegenover de bank. Hij bewaarde al zijn spaargeld thuis en op een ochtend plaatste hij al het spaargeld op het dak van zijn wagen. Zich van geen kwaad bewust stoof hij weg.

Volgens "The Daily Mail" spaarde de man uit Essex jaarlijks 2.000 pond bij elkaar, omgerekend is dat 2.360 euro. De Brit, schilder van beroep, bewaarde al het geld op een traditionele manier van vroeger: onder zijn bed.

Na de dood van zijn waakhond nam hij zijn spaarcenten (80.000 pond) keer op keer mee als hij ergens heen moest. Vorige week donderdag gebeurde dan het onvermijdelijke.

Hij verliet zijn huis en zoals steeds nam hij het geld met zich mee. De zak met bankbiljetten plaatste hij op het dak van zijn wagen en vervolgens kroop hij - nietsvermoedend - achter het stuur en vertrok hij naar zijn werk.

"Ik laat het geld altijd in de auto liggen, want ik parkeer me altijd op een boogscheut van mijn werk", zegt de man. Rond de middag realiseerde hij zich dat hij die ochtend het geld op zijn dak had laten liggen.

Met behulp van zijn kleinzoon ging hij nog op zoek naar zijn spaarcenten, maar het enige wat ze vonden waren kleine zakjes waarin het geld had gestoken.

lees ook