Alle winnaars doen mee aan "De allerslimste mens"

Vanaf 6 december barst de strijd om de titel "De allerslimste mens ter wereld" los. Dan nemen de kandidaten die het best scoorden in de afgelopen seizoenen van de Eén-quiz "De slimste mens ter wereld" het tegen elkaar op. Het programma heeft alle acht winnaars kunnen strikken en ook de meeste mensen die op een tweede of derde plaats eindigden.

Slimste Mensen Alain Grootaers, Stany Crets, Bert Kruismans, Wouter Deprez, Steven Van Herreweghe, Annelies Rutten, Freek Braeckman en Linda De Win (foto bovenaan) zijn allemaal van de partij.

Ook Bart De Wever (N-VA), die twee jaar geleden een sterke prestatie neerzette, doet mee, ondanks de lopende regeringsonderhandelingen. Andere politici op de deelnemerslijst zijn Caroline Gennez (SP.A), Eva Brems (Groen!) en Rik Torfs (CD&V). Torfs was drie seizoenen lang de eenmansjury van het programma.

Marc Reynebeau, de eerste eenmansjury, doet ook een gooi naar de titel van Allerslimste Mens. Als kandidaat werd hij in de finale van seizoen 5 geklopt door Slimste Mens Steven Vanherreweghe.

Geen Op de Beeck en Vandermeersch

Helmut Lotti en Bart De Wever zitten al voor de derde keer in het spelprogramma. Ook Peter Vandermeersch kon voor een derde keer deelnemen, maar hij geeft verstek. Hij greep vorig jaar net naast de titel van Slimste Mens, die toen naar Linda De Win ging. Andere finalisten die ontbreken zijn Greet Op De Beeck (3e in seizoen 3) en Karl Vannieuwkerke (3e in seizoen 5).

Om aan 30 deelnemers te komen, doen er ook mensen mee die de finale niet haalden, zoals Frank Vander Linden, Rob Van Oudenhoven, Martin Heylen, Jan Verheyen, Dany Verstraeten en Ann De Bie (foto).

Geubels en Mortier brengen gastjuryleden mee

De jury van "De Allerslimste mens ter wereld" is dit keer een duobaan. Van de achtkoppige jury die vorig jaar geïntroduceerd werd, blijven enkel Philippe Geubels en Guy Mortier over.

Een van beiden brengt afwisselend een gastjurylid mee. Traditiegetrouw zullen ze de antwoorden van de kandidaten wikken en wegen en zorgen voor de gevatte tussenkomsten. Presentator blijft Erik Van Looy.

Hoe werden de kandidaten geselecteerd?

  • Eerst werden de 3 finalisten van elke reeks uitgenodigd. Daarna volgden de kandidaten met het hoogste aantal deelnames.
  • Als een kandidaat niet kon of wilde deelnemen, ging de beurt naar de volgende kandidaat op de lijst.
  • De kandidaten maken in willekeurige volgorde hun opwachting in "De allerslimste mens ter wereld" vanaf maandag 6 december, van maandag tot en met donderdag om 22 uur.