Braeckman en De Wever weer neus aan neus?

"De allerslimste mens ter wereld" wordt een duel op het scherp van de snee tussen Bart De Wever en Freek Braeckman. Dat denken althans de lezers van deredactie.be. In een poll kon u kiezen wie de winnaar wordt van het populaire tv-spel.

2.126.431 mensen zagen in 2009 hoe Freek Braeckman met een luttele seconde voorsprong op Bart De Wever de slimste mens ter wereld werd. En die thriller is duidelijk niet vergeten. De lezers denken immers dat beide kemphanen straks opnieuw neus aan neus staan in de finale. Zowel De Wever als Braeckman kregen immers 21 procent van de stemmen achter zich.

Daarmee scoren ze ruim beter dan Linda De Win (9%), de winnares van vorig jaar en Wouter Deprez en Bent Van Looy (beiden 7%), respectievelijk winnaar in 2005 en de nummer 3 van vorig jaar.

De andere stemmen zijn verdeeld: Annelies Rutten, Marc Reynebeau, Steven Van Herreweghe (allen 6%) en Bert Kruismans (4%) doen het nog redelijk, de rest krijgt slechts een handvol van de 2.000 stemmers achter zich.

Het minste hoop heeft u onder meer in Frank Vander Linden, Stany Crets, Rob Van Oudenhoven en Jan Verheyen. Met elk 4 stemmen achter hun naam, lijkt het alsof alleen hun familieleden uit beleefdheid voor hen hebben gestemd. De rode lantaarn is echter voor David Davidse, die heeft 3 luttele fans.