Ramses Shaffy krijgt digitale ereplaats

Vanaf maandag kunnen fans van Ramses Shaffy alle informatie over hun idool terugvinden op een nieuwe website. Zangeres en vriendin Liesbeth List zal het "digitale monument" officieel openen tijdens een persconferentie in Amsterdam.

Shaffy overleed vorig jaar op 76-jarige leeftijd. Op de site zullen beeld- en geluidsfragmenten te vinden zijn en ook een uitgebreide biografie en een verzameling foto's van de zanger. 

Onder de geluidsfragmenten bevindt zich onder meer een unieke opname van "La pluie", een nummer dat hij in 1970 samen met List heeft opgenomen, maar dat nooit werd uitgebracht.

De site van Shaffy wordt ondergebracht onder eenlevenlangtheater.nl, een website die informatie verzamelt over alle Nederlandse theatergrootheden. Daarop staan intussen meer dan 20 artiesten onder wie Wim Sonneveld, Johnny Kraaijkamp sr., Conny Stuart en Jos Brink.