Sarah Palin steunt "Noord-Koreaanse bondgenoten"

In de Verenigde Staten heeft voormalig Republikeins kandidate voor het vicepresidentschap Sarah Palin in het recente conflict in Korea blijkbaar de kaart van het communistische Noord-Korea getrokken.

Sarah Palin, voormalig gouverneur van de staat Alaska, werd bekend toen ze twee jaar geleden de "running mate" werd van de Republikeinse presidentskandidaat John McCain. Sinsdien is Palin vooral een bruggenbouwer tussen haar partij en de oerconservatieve Tea Party.

Buitenlands beleid ligt haar echter niet zo en ook nu heeft Palin blijkbaar weer een bok van formaat geschoten.

In een interview over de crisis in Korea zei Palin onomwonden dat de Amerikanen hun "Noord-Koreaanse bondgenoten" moeten steunen. Toen ze gecorrigeerd werd door de interviewer, bleef ze erop hameren dat de VS die moeten steunen omdat ze door een verdrag gebonden zijn.

Of het om een verspreking gaat of niet, is nog niet duidelijk, maar het is niet de eerste keer dat Palin haar beperkte kennis van de internationale politiek etaleert.

Voor alle duidelijkheid: Noord-Korea is een stalinistische staat en het prowesterse Zuid-Korea is een Amerikaanse bondgenoot. Handig om te weten indien u de bommenwerpers wilt uitsturen.

lees ook