8e terreurverdachte aangehouden in Antwerpen

In Antwerpen is vandaag een achtste terreurverdachte opgepakt. Dat heeft het federale parket gemeld. De man is later op de dag ook aangehouden.

"In het kader van het lopende onderzoek naar terroristische activiteiten is een bijkomende huiszoeking gebeurd in Antwerpen en daarbij werd één persoon opgepakt. Hij is voor de onderzoeksrechter verschenen en die heeft hem aangehouden", zei Leen Nuyts van het federale parket.

De verdachte verschijnt dinsdag voor de onderzoeksrechter. Die moet beslissen over zijn verdere aanhouding.

De zeven verdachten die dinsdag al werden opgepakt, verschenen vandaag voor de raadkamer. Hun advocaten vroegen echter meer tijd om het lijvige dossier te kunnen bestuderen en kregen uitstel tot 7 december.

De verdachten zouden een aanslag hebben willen plegen in België. Ze zouden ook strijders hebben geronseld om te vechten tegen de Russen in Tsjetsjenië.