"Favela in Rio is onder controle"

Volgens de politie van de Braziliaanse stad Rio de Janeiro is de beruchte sloppenbuurt Vila Cruzeiro na vijf dagen van gevechten opnieuw in handen van de overheid. In totaal zouden meer dan 30 doden zijn gevallen.

Vijf dagen geleden waren leger en politie de favela of sloppenwijk Vila Cruzeiro binnengedrongen. Ze bonden er de strijd aan met drugbendes die de favela controleerden.

Het kwam daarbij tot hevige gevechten en daarbij zouden meer dan 30 mensen gedood zijn. Bendes poogden de politie tegen te houden met barricades, maar die werden door pantserwagens van het leger opgeruimd.

De meeste doden zouden bendeleden zijn, maar er zijn ook burgers gedood. Onder hen een bejaarde vrouw en een kind. De bewoners van de favela reageren dan ook met gemengde gevoelens op de gang van zaken.

De politie heeft nu controleposten opgezet en houdt toezicht in straten en op autobussen.