"Wat?!! Wie, ik?!! Oh my God!"

De armen half in de lucht, de handpalmen naar binnen gekeerd en de mond wagenwijd open. Indien prijsbeest Taylor Swift niet oppast zal ze eerder de geschiedenis ingaan als koningin van de verbazing dan als gewaardeerde popzangeres. Een recente compilatie van Swifts "What?!!"-reacties is zo hilarisch dat een verduidelijking zich opdrong. Jay Leno confronteerde Swift in zijn The Tonight Show met haar "Dit is een complete verrassing voor mij"-houding.

Volgens Swift reageert ze zo uitbundig, omdat dat het gevolg is van een van de levenswijsheden die ze van haar ouders meegekregen heeft. "Mijn ouders hebben me geleerd dat zelfingenomen zijn een van de slechtste eigenschappen van de mens is. Daarom ga ik nooit naar een prijsuitreiking met het idee van: vanavond ga ik winnen. Want indien je dan wint, reageer je van: ok, dat wist ik en kan je niet echt opgewonden zijn. Indien je verliest, ben je erg ontgoocheld. Dus ga ik met het idee dat ik wellicht geen kans maak om te winnen. Wanneer ik dan win, reageer ik impulsief en zeg in mijn toespraak het eerst wat in mij opkomt", aldus de hitzangeres van "You belong with me".

Heeft ze een kortetermijngeheugen?

Maar mag het dan misschien niet iets minder zijn? Swift: "Ik vind dit allemaal zo opwindend. Zelf heb ik nooit gedacht dat ik zou genomineerd worden voor prijzen, laat staan dat ik een prijs zou winnen. Ja, en dan is mijn reactie: Wat?!! Wie, ik?!!"

Haar uitbundige reacties had ze ook al als kind, herinnert ze zich: "Als kind ging ik al uit mijn dak als bijvoorbeeld Shania Twain een award won. Voor mij was dat de Superbowl. Ik werd dan echt zot en begon zo hard te schreeuwen dat ik mijn stem verloor. De volgende dag reageerden de andere kinderen met: waar is je stem gebleven? Ik zei dan van: wat is dat voor een vraag? Hebben jullie die awardshow gisteren niet gezien?"

Vorige week maakte Rich Juzwiak van het Amerikaanse kabeltelevisienetwerk VH1 een compilatie van Swifts "open monden", een video die al snel zijn weg vond doorheen het internet. Hij omschreef zijn video als volgt: "Ik heb het moeilijk om Swifts herhaaldelijke "state of shock" te slikken. Misschien heeft ze een vreselijk kortetermijngeheugen, waardoor iedere keer ze iets wint, hoe onbeduidend ook, het als de eerste keer aanvoelt." Die compilatie kunt u hier bekijken.

lees ook