Bod van Deutsche Bank op Postbank is geslaagd

Deutsche Bank heeft de meerderheid van de aandelen van Postbank in handen gekregen. Daardoor versterkt de bank haar positie aanzienlijk.

Begin oktober had Deutsche Bank al 30% van de aandelen van Postbank. Het bod op andere aandelen was gericht op het verkrijgen van meer dan 50% van de aandelen en dat is nu gelukt. Wel moet de Amerikaanse overheid zich nog uitspreken over de versteviging van Deutsche Bank.

De overname kost acht miljard euro en Deutsche Bank had opzettelijk het kapitaal verhoogd om die operatie tot een goed einde te brengen.

Postbank, een vroeger filiaal van Deutsche Post, heeft 14 miljoen klanten en voor 231 miljard euro tegoeden. In 2004 ging Postbank naar de beurs van Frankfurt. Twee jaar geleden kocht Deutsche Bank al een belang van 30% in Postbank.