Gorillaz "uitmuntend" in Lotto Arena

Gorillaz heeft gisteravond in de Lotto Arena in Antwerpen het laatste Europese concert van zijn "Escape to plastic beach tour" gegeven. Het optreden was volgens Christophe Lambrecht van Studio Brussel "uitmuntend op alle vlakken".

Gorillaz is ontstaan als virtueel cartooncollectief, maar intussen staan de artiesten achter de tekenfilmfiguren, met Damon Albarn op kop, zelf op het podium. En niet alleen: in Antwerpen had de voormalige frontman van Blur een hele reeks gasten mee, onder anderen Mick Jones en Paul Simonon (ex-The Clash), soulzanger Bobby Womack en de Syrian National Orchestra for Arabic Music.

Lambrecht vond de show vooral visueel erg sterk, maar ook de muzikale mix van stijlen werkte.  "Soms staan ze zelfs met 30 mensen op het podium, het lijkt dan een klein symfonisch orkest, maar het loopt als een trein. De visuals van tekenaar Jamie Hewlett zijn ook ideaal om bijvoorbeeld een strijkersensemble op het podium te brengen. Het publiek kan dan even kijken naar een filmpje."

Frontman Albarn was "in zeer grote doen", vond Lambrecht. "Hij had er onwaarschijnlijk veel zin in."  Vooral de momenten waarop Bobby Womack (die de single "Stylo" inzong) op het podium geroepen werd, waren voor Lambrecht de hoogtepunten van het concert. 

Gorillaz verkocht wereldwijd al meer dan 15 miljoen platen en is bekend van nummers als "Clint Eastwood", "Feel good inc." en "Demon days".