KKR neemt voedingsgroep Del Monte over

Een consortium rond het Amerikaanse investeringsfonds Kohlberg Kravis Roberts (KKR) gaat de voedingsgroep Del Monte uit San Francisco overnemen. De overnameprijs bedraagt 5,3 miljard dollar.

KKR en zijn partners Vestar Capital en Centerview Partners betalen 19 dollar per aandeel. In totaal bedraagt de overnameprijs 4 miljard dollar. Er wordt ook voor 1,3 miljard dollar schulden overgenomen.

Del Monte, met zetel in San Francisco, is een van de grote producenten van fruit en groenten, zowel in blik als vers. De groep is vooral actief in Noord- en Zuid-Amerika, maar ook in Azië. De laatste jaren heeft Del Monte de activiteiten verlegd naar onder meer dierenvoeding.

KKR is een van de grootste investeringsfondsen met 60 miljard dollar in kas. Vorig jaar ging het naar de beurs. KKR heeft onder meer belangen in de Duitse mediagroep ProSiebenSat1, Kodak en de muziekuitgever BMG.