Koen Wauters zet rally-auto op de boot

Na drie jaar pauze neemt zanger Koen Wauters opnieuw deel aan de Dakarrally. Het is al zijn elfde deelname, maar de eerste in Zuid-Amerika. De rally vindt dit jaar plaats in Argentinië en Chili. Wauters heeft ondertussen de auto waarmee hij de rally gaat rijden op de boot gezet in Le Havre.

De auto is drie weken onderweg naar Argentinië. "Normaal gezien laden we in en vertrekken we, om ook effectief te gaan rijden. Nu zijn we de auto een dikke maand kwijt en keren we terug naar huis", zegt hij.

De rally start op 1 januari en duurt tot 16 januari. In december geeft Koen Wauters samen met zijn groep Clouseau nog 9 concerten in het Sportpaleis. Het laatste concert vindt plaats op 29 december, daarna vertrekt de zanger meteen naar Argentinië.

"Er komt veel bij kijken", zegt Wauters. "De voorbereidingen duren een jaar. Elk detail kan belangrijk zijn. Je steekt er zoveel tijd in, dus je wilt dan ook niets aan het toeval overlaten."

Koen Wauters kijkt al uit naar het weerzien met de andere deelnemers. "Ondertussen is het drie jaar geleden voor mij. Ik zal nog wel enkele mensen kennen, maar er is zeker ook een nieuwe lichting."

De zanger wilde absoluut weer meedoen aan de rally. "Ik heb het gemist. Ik had het erger thuis te zitten en het thuis op de computer te volgen dan erbij te zijn. Ik werd nerveuzer."

"Drie jaar geleden had ik het toch wel een beetje gezien. Ik had het dan al tien keer gedaan. De laatste paar keren waren ook sportief niet zo super geweest. Nu heb ik terug de drive en de goesting van in de beginjaren." Hij wil de ambities niet te hoog leggen en hoopt in de eerste plaats dat hij de rally kan uitrijden.