Maja De Bij krijgt indoorpark in De Panne

Tekenfilmfiguur Maja De Bij krijgt in Plopsaland in De Panne een eigen indoorpark, Majaland. Majaland wordt een binnenspeeltuin bedoeld voor kleinere kinderen. Er komen elf attracties, waaronder een bloemenmolen, een speeltuin en een ballenbad.

De bouw van Majaland start op 1 december. Het is de bedoeling dat de bijenwereld in 2011 de deuren opent. Het indoorpark komt tegenover de nieuwe ingang aan het Dorpsplein van Plopsaland.

De tekenfilm Maja De Bij, die al dateert van de jaren 70, is te zien op vtmKzoom, de kinderzender van VTM. Er wordt gewerkt aan een remake in 3D, die in 2012 op de buis komt.

Studio 100, eigenaar van Plopsaland, verwierf de rechten op Maja De Bij in 2008, bij de overname van het Duitse EM Entertainment. Het bijtje, dat verzonnen werd door de Duitse schrijver Waldemar Bonsels (1880-1952), zal ook een centrale rol spelen in het Duitse themapark Holiday Park dat Studio 100 onlangs overnam.

Studio 100 verwerft rechten op Pipo De Clown

Entertainmentbedrijf Studio 100 maakte vandaag ook bekend dat het voortaan de rechten bezit op de Nederlandse tv-figuur Pipo De Clown. Het bedrijf gaat zich buigen over nieuwe avonturen van Pipo.

Belinda Meuldijk, dochter van geestelijke vader Wim Meuldijk blijft wel een oogje in het zeil houden. "De bewaking van de karakters blijft bij onze stichting", zegt ze. Meuldijk behoort ook tot het creatieve team dat gaat nadenken over nieuwe producties rond de clown. Pipo De Clown is vooral bekend door de televisieserie die tussen 1958 en 1980 op de Nederlandse tv werd uitgezonden.