Moeder Younes weer vrij, vader blijft in cel

De moeder van de vermoorde kleuter Younes Jratlou is vrijgelaten, maar blijft wel onder verdenking staan. De vader van het jongetje blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer van Bergen beslist.

Het lichaam van het 4-jarige jongetje werd een jaar geleden, op 10 november 2009, dood teruggevonden in de Leie, niet ver van waar hij woonde. Twee weken eerder hadden zijn ouders hem als vermist opgegeven nadat hij 's nachts was verdwenen uit de ouderlijke woning in Le Bizet, een deelgemeente van Komen-Waasten.

Twee weken geleden werden de ouders in verdenking gesteld na een huiszoeking in het huis van het gezin. Volgens het parket had onderzoek uitgewezen dat Younes overleden is door verstikking en dat er voldoende aanwijzingen waren om de ouders aan te houden op verdenking van doodslag.

De raadkamer bevestigde toen de aanhouding, maar de ouders gingen in beroep. De raadkamer heeft nu beslist dat de moeder wordt vrijgelaten, al blijft ze wel een verdachte. De vader blijft aangehouden, maar tekent cassatieberoep aan tegen die beslissing.