Politieactie viseert dievenbendes

Tot morgenvroeg loopt een politieactie tegen dievenbendes in de arrondissementen Gent, Antwerpen, Luik en Verviers. De laatste tijd worden er opnieuw meer diefstallen gepleegd door rondtrekkende bendes, en daar wil de politie iets aan doen.

"Het aantal inbraken in woningen en panden is de voorbije weken op nogal wat plaatsen vrij gevoelig gestegen, net als het aantal metaaldiefstallen en koperdiefstallen", zegt Luc Lacaise van de federale politie.

De meewerkende politiediensten binnen het arrondissement gaan zichtbare controleposten opstellen, "zodat alle passanten werkelijk gecontroleerd worden", aldus Lacaise.

De politie wil ook subtieler te werk gaan door onopgemerkt aanwezig te zijn op het terrein, bijvoorbeeld op zeer gevoelige plaatsen zoals inbraakgevoelige wijken of plaatsen waar metaalvoorraden aanwezig zijn.