Vier jaar wachten op fiat van Murakami

De Japanse schrijver Haruki Murakami (61) heeft 4 jaar gewacht voor hij de toestemming gaf om zijn bestseller "Norwegian wood" te laten verfilmen. Dat heeft de Vietnamees-Franse regisseur Tran Anh Hung, die het boek nu uiteindelijk toch verfilmd heeft, bekendgemaakt.

Volgens Tran Anh Hung (foto in tekst) wilde de schrijver (foto boven) zijn liefdesverhaal beschermen. 

Van "Norwegian wood" (1987) zijn er in Japan meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht en in de rest van de wereld zo'n 2,6 miljoen exemplaren. Het boek is in 36 talen vertaald.

De film speelt zich eind jaren 60 af in Tokio en vertelt het verhaal van een universiteitsstudent die verscheurd is tussen 2 vrouwen: de vriendin van zijn beste vriend die zelfmoord gepleegd heeft en een onafhankelijke, zelfbewuste vrouw.

"Norwegian wood" komt in Japan in december in de zalen en zal in 36 landen uitgebracht worden. Het is nog niet duidelijk wanneer de film in ons land uitkomt.