Vlaamse studentenfilm wint in Amsterdam

De Vlaamse filmmaakster Eva Küpper heeft met haar afstudeerproject "What's in a name" de prijs van de beste studentendocumentaire weggekaapt op het International Documentary Film Festival in Amsterdam (IDFA). De prijs is 2.500 euro waard.

"What's in a name" is een documentaire over de Amerikaanse performer Jon Cory. Hij stelt met zijn seksueel ambivalente en expliciete performances de gangbare normen over gender in vraag. De film was ook al te zien op het documentaire festival in Toronto.

Aan de competitie voor studentenfilms van het IDFA deden 13 documentaires van over de hele wereld mee.

De hoofdprijs van het IDFA ging naar de Nederlandse documentaire "Stand van de sterren" van Leonard Retel Helmrich. Het is al de tweede keer dat Retel met de prijs gaat lopen. Hij kreeg ook nog de prijs voor beste Nederlandse documentaire.