"Twee meisjes" alweer op 1 in "100 op 1"

Het nummer "Twee meisjes" van Raymond van het Groenewoud is net als de voorbije jaren op de eerste plaats geëindigd in de eindejaarslijst "100 op 1" van Radio 1. De marathonuitzending met de beste Belgische nummers werd gepresenteerd door Lieve De Maeyer en Floris Daelemans.

De smaak van de luisteraars van Radio 1 is niet dramatisch veranderd het voorbije jaar. Net als vorig jaar wordt het podium bevolkt door Raymond van het Groenewoud, gevolgd door "Ne me quitte pas" (Jacques Brel) en "Eerste sneeuw" (Jan De Wilde).

dEUS is de meest gespeelde groep in de lijst met beste Belgische nummers aller tijden. De groep staat met zeven songs in "100 op 1". Raymond van het Groenewoud (6), Arno en Jacques Brel (5) passeerden ook verschillende keren de revue tijdens de uitzending.

De lijst bevat dit jaar 24 nummers die er vorig jaar niet bij waren. Een aantal re-entry's, maar ook nummers die voor het eerst in de lijst staan, zoals "Headhunter" van Front 242 (80, foto) en "Come home" van Amatorski (37). "100 op 1" was vooral een mannelijke aangelegenheid. Amper 14 vrouwenstemmen waren te bewonderen in de eindejaarslijst van Radio 1.

Arno herkent "Oh la la la" niet

Tijdens de uitzending van de lijst werd ook een mooie prijs uitgereikt aan de luisteraar die kon raden hoe veel tijd Brecht Devoldere van Radio 1 nodig had om 100 Oostendenaren de intro van "Oh la la la" van TC Matic te laten herkennen.

De vliegende reporter van Radio 1 had 4 uur, 12 minuten en 27 seconden nodig om die missie tot een goed einde te brengen. Luisteraar Nele was de gelukkige die de schiftingsvraag op twee seconden na correct beantwoordde. Zij wint een jaar lang gratis concerten van Belgische artiesten.

Arno dook ook op in de fragmenten met Devoldere. "Nog nooit van gehoord. Het klinkt als een tapettengroep", lachte Arno gespeeld toen hij zijn eigen nummer hoorde in het station van Oostende.

De uitzending van "100 op 1" begon zaterdagochtend om 9 uur met "Saudade" van Arsenal. Even voor 18 uur mochten Lieve De Maeyer en Floris Daelemans de winnaar van editie 2010 aankondigen op Radio 1.

De top tien van "100 op 1"

1. Twee meisjes - Raymond van het Groenewoud
2. Ne me quitte pas - Jacques Brel
3. Eerste sneeuw - Jan De Wilde

4. Tim - Wim De Craene
5. Nothing really ends - dEUS
6. Les yeux de ma mère - Arno
7. My heroics, part one - Absynthe Minded
8. Mia - Gorki
9. Amsterdam - Kris De Bruyne
10.Als ze lacht - Yevguenii