Aftrap bob-campagne op Antwerpse ring

De bob-campagne, de traditionele eindejaarscontrole van de politie op alcohol in het verkeer, is afgelopen nacht van start gegaan. De eerste controles vonden plaats op de Antwerpse ring. 20 bestuurders liepen tegen de lamp.

Iedereen die langsreed, moest blazen. Wie tekenen van drugsgebruik vertoonde, moest ook een speekseltest afleggen.

"Wat we trachten te doen, is zoveel mogelijk mensen te controleren op alcoholgebruik", legt Wim Redig van de Antwerpse verkeerspolitie uit. "Dus we laten ze blazen, maar sinds de invoering van de speekseltest gaan we ook alle bestuurders die signalen van drugsgebruik vertonen, onderwerpen aan de nieuwe speekseltest."

Bij de eerste controles werden 20 bestuurders positief bevonden. 16 van hen hadden te veel gedronken, 4 mensen bleken onder invloed van drugs te zijn. 5 rijbewijzen werden ingetrokken. In totaal werden 114 bestuurders gecontroleerd.

De bob-campagne loopt nog tot 10 januari 2011. De politie wil in die periode in totaal 180.000 ademtesten afnemen.