Beke is enige kandidaat om CD&V te leiden

Wouter Beke is de enige kandidaat om voorzitter te worden van CD&V. Ten laatste om 14 uur konden CD&V'ers zich kandidaat stellen voor het voorzitterschap. Tien dagen geleden had Wouter Beke al zijn kandidatuur ingediend. Sindsdien heeft niemand dat nog gedaan.

Wouter Beke is al enkele maanden interimvoorzitter. Hij nam de leiding van de partij toen Marianne Thyssen na de verkiezingen van 13 juni ontslag nam. Oorspronkelijk wilden de Vlaamse christendemocraten de voorzittersverkiezingen uitstellen tot na de vorming van een nieuwe regering. Maar dat sleept al bijna een half jaar aan en de partij wilde niet langer wachten.

Vlak nadat hij zijn kandidatuur had ingediend, zei hij tegen Linda De Win in "Villa politica" dat hij "de voorbije maanden echt wel goesting heeft gekregen." Als Beke de verkiezingen wint, wil hij de volgende drie jaar "keihard werken om van onze partij opnieuw de volkspartij van Vlaanderen te maken".

Hoewel Beke de enige kandidaat is, wil Beke de komende weken toch op campagne trekken door Vlaanderen. De CD&V-leden kunnen tot 21 december hun stem uitbrengen, een dag later wordt de uitslag bekendgemaakt. De vraag is hoe groot de steun voor Beke is binnen zijn partij.