Beursintroductie levert GM 23,1 miljard op

De Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) heeft uiteindelijk 23,1 miljard dollar opgehaald met zijn introductie op de beurs. Dat is meteen een recordbedrag in de Verenigde Staten.

Een jaar geleden moest GM nog gered worden door de Amerikaanse overheid. Washington investeerde toen 50 miljard dollar in de autobouwer en nam een belang van 61 procent van de aandelen.

Vorige week donderdag keerde GM na die kapitaalinjectie en een zware herstructurering terug naar de beurs. Volgens GM is er bij die beursintroductie in totaal 23,1 miljard dollar opgehaald (17,5 miljoen euro).

GM vestigde daarmee een record in de Verenigde Staten. Het vorige record bij een beursintroductie stond op naam van Visa, dat met zijn beursgang in 2008 19,7 miljard dollar wist op te halen.

De aandelen van GM werden gisteren verhandeld tegen 33,8 dollar. Bij de beursintroductie bedroeg de prijs van een aandeel 25 dollar, maar dat werd snel opgetrokken tot 33 dollar toen bleek dat de vraag naar het aandeel zeer groot was.