Drie gewonden bij schietpartij in Gent

Bij een schietpartij in Gent zijn vanmorgen drie mensen gewond geraakt. De aanleiding was een uit de hand gelopen caféruzie in het Turkse milieu.

"Vanmorgen rond half zes is er een ruzie geweest in een café in de Sleepstraat", zegt Annemie Serlippens van het parket van Gent. "De discussie is verdergezet op straat en in het kleine zijstraatje van de Sleepstraat heeft er schietpartij plaatsgevonden."

Er waren minstens vier, maar mogelijk vijf mensen bij betrokken en er zou met minstens twee wapens zijn geschoten. Het aantal afgevuurde schoten is nog niet duidelijk. "De betrokken die nu al bekend zijn, zijn allemaal van Turkse origine", voegt Serlippers eraan toe.

Drie mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen was levensgevaarlijk gewond geraakt, maar verkeert niet langer in levensgevaar. Een tweede persoon is zwaargewond. Een derde slachtoffer raakte lichtgewond en heeft het ziekenhuis inmiddels al verlaten.

De politie en het parket kwamen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen en een deel van de Sleepstraat werd afgesloten voor het verkeer. Er is ook een onderzoeksrechter aangesteld.