Magnette leidt Belgische delegatie in Cancun

Federaal minister van Klimaat Paul Magnette (PS) zal de Belgische delegatie leiden op de klimaattop van de Verenigde Naties in Cancun, in Mexico. Dat heeft Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) gezegd in "De ochtend" op Radio 1.

De klimaattop van de Verenigde Naties begint maandag. Net zoals in Kopenhagen gaan er vier Belgische ministers naar de klimaattop in Cancun. Omdat Vlaanderen voorzitter is van de Europese raad, zal Vlaams minister Schauvliege de 27 lidstaten van de Europese Unie vertegenwoordigen.

Maar over wie België zou vertegenwoordigen, was er discussie tussen federaal minister Paul Magnette en Vlaams minister Joke Schauvliege. Volgens Schauvliege, die overigens vindt dat de discussie is opgeklopt door de media, is alles nu echter uitgeklaard. "Dat zal minister Magnette zijn, die dat samen met mezelf als Europees voorzitter zal doen", zei ze in "De ochtend".