Media-kat Prince Chunck is gestorven

In de VS is Prince Chunck gestorven, een dikke kat die een mediafenomeen geworden was. Hij werd bekend toen het dierenasiel waar hij was opgevangen, bekendmaakte dat hij 20 kilo woog, net geen wereldrecord.

De kat werd gevonden ronddolend in de straten van New Jersey nadat zijn vorige eigenaar uit haar woning was gezet. Hij werd opgevangen door de Camden County Animal Shelter die bekendmaakte dat hij niet minder dan 20 kilo woog.

Daardoor werd de kat een mediasensatie met optredens in populaire tv-shows (foto) en foto's op de covers van tabloids en zelfs People magazine. Talloze mensen wilden de kat, die toen nog Princess Chunk heette, ook adopteren.

Na een onderzoek van de dierenarts werd het echter Prince Chunck en de familie Damiani werd uitgekozen als nieuwe eigenaar. Volgens Vince Damiani bleek het gewicht van de kat "ietwat overdreven" en woog hij maar 10 kilo. Bij de familie Damiani is Prince Chunck nu in zijn slaap gestorven. Hij leed aan een hartziekte.

Het droeve lot van de kat inspireerde de Damiani's ook tot het opzetten van een stichting, de Prince Chunck Foundation, die eigenaars die het moeilijk hebben, helpt hun huisdieren te houden. De stichting zorgt voor diereneten en gratis dierenartsen.

lees ook