Mr. cab driver moet zich wat beter kleden

In New York City komen er nieuwe kledingvoorschriften voor taxichauffeurs. Op de naleving van het huidig voorschrift wordt nog amper toegezien. De taxichauffeurs zullen zich voortaan "een professioneel uiterlijk" moeten aanmeten.

Het huidige kledingvoorschrift voor de New Yorkse taxichauffeurs dateert van 1987. De Taxi and Limousine Commission (TLC) bande toen verschillende soorten kledij na klachten over sjofele en slecht verzorgde taxichauffeurs. Hemdjes zonder mouwen, korte broeken en open schoenen werden plots taboe.

De regelgeving werd later echter weer versoepeld. Vandaag de dag wordt er nog nauwelijks toegezien op de naleving ervan. Volgens de TLC moet de nieuwe regelgeving gemakkelijker zijn om na te leven. Ze zal de taxichauffeurs duidelijk maken dat er in een klantgerichte industrie professionele normen zijn die nageleefd moeten worden.

Maar wat een New Yorkse taxichauffeur dan wel moet dragen, is niet echt duidelijk. De chauffeurs moeten zich een "professioneel uiterlijk" aanmeten, maar in het nieuwe voorschrift zal echter niet staan wat dat inhoudt. De nieuwe regelgeving wordt volgende maand nog besproken tijdens een openbare hoorzitting.

lees ook