Ongevallen door gladde wegen in westen

In het westen van het land zijn afgelopen nacht enkele ongevallen gebeurd als gevolg van de gladde wegen. Op verschillende plaatsen in West- en Oost-Vlaanderen viel er sneeuw.

De eerste prikjes van de winter leverden meteen verkeersellende op. De meeste ongevallen leidden enkel tot blikschade. Op sommige plaatsen raakten ook enkele mensen gewond.

In Ieper ging een auto van de weg af en botste zo tegen een elektriciteitskast en een geparkeerde auto. Twee mensen raakten daarbij lichtgewond.

In Zonnebeke reed een auto tegen een elektriciteitspaal. Niemand raakte gewond. In Oostende belandde een auto in een gracht. De bestuurder van de auto raakte lichtgewond.

In de regio van Roeselare viel er vannacht enkele centimeters sneeuw. Daardoor is slechts één rijstrook goed berijdbaar in die streek.

De strooidiensten waren vannacht in de weer om de wegen in het zuiden van West-Vlaanderen zoveel mogelijk berijdbaar te houden.

Ook sneeuwpret

De sneeuw veroorzaakt niet alleen verkeersellende, maar brengt ook voor veel mensen plezier. Langs de kustlijn zijn de stranden witgekleurd. Hier en daar houden mensen zelfs een klein sneeuwballengevecht. Ook in de Ardennen en in de Hoge Venen ligt er sneeuw. De dagjestoeristen hebben hun weg al gevonden naar de langlaufpistes.