Paranoiacs nemen afscheid van het podium

Een van de meest gerenommeerde garagerockbands van ons land houdt er na 25 jaar mee op. Paranoiacs geeft vanavond samen met enkele gastmuzikanten een afscheidsconcert in zaal Trix in Antwerpen.

"De beslissing is vorig jaar al gevallen. We hebben het 25 jaar gedaan en we worden er niet jonger op", zegt toetsenist Rafke op Radio 1.

"Ik heb problemen met dinosaurussen en rijdende musea en we willen toch opletten dat we dat zelf niet worden. We willen het nu doen, nu we nog kunnen geven wat we willen geven en niet op halve kracht sputteren", aldus Stevens. "Hopelijk zetten we een trend. Een aantal mensen die het nodig hebben om te stoppen, zouden het ook beter doen. Als ze in de spiegel kijken, zullen ze het zelf ook wel weten."

Zelfbedruipende Rock'n Roll

Paranoiacs is nooit een broodwinning geweest voor de groepsleden. Iedereen had naast de groep een job waardoor er brood op de plank kwam. Daarom heeft de groep op geen enkel gebied toegevingen moeten doen die ze niet wilden doen. Ze hebben ook nooit een beroep gedaan op subsidies.

"Als je werkt en je doet Rock & Roll, moet je zorgen dat je genoeg brood op de plank hebt door uw Rock & Roll. Als een belastingbetaler daarvoor moet betalen, is dat spijtig. Cultuur moet zichzelf kunnen onderhouden," meent Rafke.

Dit jaar brachten Paranoiacs met "Love Junks" nog een prachtige plaat uit. Dit einde komt daarom voor velen als een verrassing. "Voor ons is het nu of nooit, de cirkel is rond", klinkt het vanuit de groep.

"Knal mij niet neer als ik ooit nog op een podium ga staan. Ik zou mij een ongelooflijk grote idioot vinden, mocht ik het doen maar zeg nooit nooit."

wanneer: zaterdag 27 november

waar: muziekcentrum TRIX Antwerpen

affiche:

  • A school of quiet
  • The Romans
  • Diablo Blvd
  • Paranoiacs (met gasten)