Recordprijs van 170.000 euro voor een duif

Tijdens een internetveiling is een duif voor een recordbedrag van 170.000 euro verkocht. Dat meldt het Belgische internetveilinghuis PiPa.be die dit weekend in totaal 151 duiven veilt.

De duif "Euro-diamond" is van de Duitse duivenmelkers Hans-Peter en Peter Brockamp en werd per opbod verkocht voor 170.000 euro, een record voor een veiling via internet. De koper is een Japanse duivenmakelaar die allicht optreedt als tussenpersoon voor een Japanse koper. De Duitse duivenmelkers verkopen al hun duiven, 151 in totaal. De meeste kopers komen uit China en Japan.

"Euro-diamond" is een absolute topduif. De duif eindigde vijf keer bij de eerste negen bij grote internationale vluchten en haalde ook de top bij tweejaarlijkse olympiades. De 8-jarige mannelijke duif doet nu niet meer mee aan wedstrijden. Hij zal uitsluitend worden gebruikt om mee te kweken.