"Politie heeft weer controle in favela Alemao"

De Braziliaanse politie zegt dat ze de sloppenwijken in het Complexo di Alemao in het noorden van Rio de Janeiro weer onder controle heeft. Honderden drugsdealers houden zich in het wijkencomplex schuil nadat ze verdreven waren uit de sloppenwijken Vila Cruzeiro vrijdag.

De Braziliaanse overheid had de drugsdealers een ultimatum tot gisteravond gegeven om de wijk te verlaten. Bij het verstrijken van het ultimatum waren de meeste drugshandelaars nog altijd aanwezig in de wijken. Volgens bronnen bij de politie hadden slechts 30 van de 500 tot 600 drugsdealers zich overgegeven gisteravond.

Zo'n 2.600 zwaar bewapende militairen zijn dan vanochtend de wijk ingetrokken. De politie claimt de controle te hebben over de wijk. "We gaan nu huis aan huis zoekacties verrichten", zegt de politie. Voorlopig is nog niet bekend of er slachtoffers gevallen zijn bij de inval door de politie. Bij de inval in de sloppenwijken van Vila Cruzeiro werden 30 mensen gedood.