Everzwijn brengt een bezoek aan de slager

Een everzwijn heeft gisteren lelijk huis gehouden in een slagerij in Höhr-Grenzhausen, in de Duitse deelstaat Rijnland-Pflaz. Op klaarlichte dag drong het 90 kilo wegende dier de zaak binnen. De uitstap eindigde slecht: aan een haak in de koelruimte.

Een 72-jarige vrouwelijke klant raakte bij de vlucht voor het everzwijn lichtgewond aan een hand. Een verkoopster kon zich volgens de politie verschansen in de keuken.

Het dier richtte in de slagerij voor 2.000 euro schade aan terwijl zich voor het raam zeker 70 kijklustigen verdrongen.

Een door de politie ontboden jager schoot het everzwijn dood. Omdat de slagerij over een koelruimte beschikt, ligt het gevelde dier daar voorlopig. Maandag wordt onderzocht wie de eigenaar is en of het everzwijn ook in de kookpot kan belanden.

lees ook