Lady Gaga verlaat Facebook voor goed doel

Verschillende Amerikaanse celebrity's gaan dinsdag stoppen met berichten te posten op sociale media als Facebook en Twitter. Onder anderen Lady Gaga, Justin Timberlake, Serena Williams en Usher zullen opnieuw actief zijn op het internet als er 1 miljoen dollar is ingezameld voor een goed doel.

De actie "Digital life sacrifice" is een initiatief van Alicia Keys naar aanleiding van Wereldaidsdag op woensdag 1 december. Ze wil geld inzamelen voor Keep a Child Alive, een organisatie die Afrikaanse gezinnen met hiv of aids steunt.

"Iedereen die gevraagd is om mee te werken, is ingegaan op die vraag", meldt Alicia Keys (foto). Onder anderen Lady Gaga, Jennifer Hudson, Kim en Khloe Kardashian en Elijah Wood hebben hun digitale dood aangekondigd op hun Facebook- en Twitterpagina.

Leigh Blake, de voorzitter van de liefdadigheidsorganisatie Keep a Child Alive, is opgetogen over de respons. Volgens Blake zal Lady Gaga alleen al goed zijn voor het beoogde bedrag van 1 miljoen dollar.

"Lady Gaga heeft een grote fanbasis die bijzonder actief is op sociale netwerksites. Het is fantastisch dat ze haar fans aanmoedigt om oog te hebben voor de hiv-problematiek in Afrika", aldus Blake. Lady Gaga heeft bijna 24 miljoen fans op Facebook en meer dan 7 miljoen volgers op de microblogsite Twitter.