"Adem" wint 3 prijzen in Bordeaux

"Adem", de debuutfilm van Hans Van Nuffel, heeft in Bordeaux 3 prijzen gewonnen tijdens CinémaScience, een filmfestival voor films over wetenschappelijke onderwerpen. De film gaat over mucoviscidose.

"Adem" kreeg de publieksprijs en een prijs van het Franse onderzoekscentrum Inserm (Institut national de la santé et de la recherche médicale). De jury van het Inserm prees "de juiste toon" en het feit dat de film "een moeilijk onderwerp behandelt dat meer dan ooit de aandacht van onderzoekers nodig heeft".

Hoofdrolspeler Stef Aerts kreeg de prijs voor beste acteur. Hij werd geloofd "als een jonge, beloftevolle acteur die een aangrijpende vertolking neerzet". "Adem" werd al op verschillende internationale filmfestivals bekroond en is nog steeds te zien in enkele bioscopen.