“Help, ze hebben mijn sneeuwman gestolen!”

“Compleet onverantwoordelijk gedrag”, dat is de reactie van de Britse politie nadat een vrouw uit Kent het noodnummer 999 had gebeld om de diefstal van haar sneeuwman te melden. Op hetzelfde moment belden duizenden andere mensen die te lijden hadden onder het koude noodweer.

“Je verwacht toch niet dat er iemand plots jouw sneeuwman steelt”, zei het slachtoffer van de vreemde diefstal tegen de BBC. De vrouw had naar eigen zeggen geen andere oplossing dan de politie te bellen, want de ogen van de sneeuwman waren gemaakt met muntstukken en de ledematen van theelepels.

Tijdens het telefoongesprek met de hulpdiensten zei de vrouw dat er iets gestolen was uit haar tuin. “Ik ben vijf uur lang niet gaan kijken of hij er was en toen ik toch eens in de tuin kwam, zag ik dat hij er niet meer stond”, aldus de vrouw uit Chatham.

Toen een politieman aan de andere kant van de lijn meer informatie vroeg over wat er juist gestolen was, antwoordde de vrouw dat het om haar sneeuwman ging. “Geen beeldje, maar een sneeuwman gemaakt van sneeuw”, vervolledigde ze haar antwoord.

De hulpdiensten waren duidelijk niet opgezet met de oproep van de Britse vrouw. “We hebben haar na de feiten uitgelegd voor welke zaken je naar het noodnummer mag bellen en voor welke zaken zeker niet”, aldus hoofdinspecteur Simon Black.

lees ook