"Ik ga klop krijgen en klop uitdelen"

Op Eén is vanavond "De allerslimste mens ter wereld" van start gegaan, waarbij de beste deelnemers van de afgelopen seizoenen van de populaire quiz "De slimste mens ter wereld" het tegen elkaar opnemen. Op het scherm was maar één vrouw te zien: atlete Elodie Ouedraogo.

Vrouwen zijn in "De allerslimste mens" met vijf of zes kandidates sterk ondervertegenwoordigd, maar dat proberen de programmamakers goed te maken door veel vrouwen aan te stellen als gastjuryleden.

In de eerste aflevering mocht atlete Elodie Ouedraogo plaatnemen naast Philippe Geubels. "Ik denk dat het goed zal klikken tussen die twee", zei quizmaster Erik Van Looy. Ouedraogo was vooraf niet nerveus. "Ik weet dat ik klop ga krijgen en dat ik klop ga uitdelen", zei ze. "Dat is mijn rol".