"Mogelijk 200 mensen" vermist na modderstroom

In Colombia zijn mogelijk bijna 200 mensen vermist na een aardverschuiving in Medellin, de op één na grootste stad van het land. De aardverschuiving is een gevolg van dagenlange regenval.

De modderstroom bedekte zowat vijftig huizen. Enkele huizen met verschillende verdiepingen zijn volledig weggespoeld. Reddingswerkers zouden al enkele mensen levend vanonder de modder hebben gehaald. Er zouden voorlopig twee doden zijn.

Volgens het Colombiaanse Rode Kruis zouden er echter 150 tot 200 mensen onder het puin kunnen liggen. De hulpdiensten hebben speurhonden ingezet om mensen die mogelijk onder hopen modder en puin liggen, te lokaliseren. Er wordt ook zwaar graafmateriaal ingezet.

Aardverschuivingen zijn niet zo ongewoon in het Andesgebergte in Colombia, maar het land wordt wel al een hele tijd geteisterd door ongewoon hevige regenval. De abnormale weersomstandigheden eisten al meer dan 170 mensenlevens. Naar schatting 1,5 miljoen Colombianen hebben er hun huis door moeten opgeven.