Drugs- en witwasbende opgepakt in Limburg

In Limburg hebben politie en gerecht een bende opgepakt die verschillende cannabisplantages uitbaatte. De bende hield zich ook bezig met diefstal, witwassen, oplichting en zette ook illegaal mensen aan het werk in de bouw.

De politie kon 13 bendeleden oppakken, 11 van hen zijn opgesloten in de gevangenis. Bij verschillende huiszoekingen nam de politie ook luxe-auto's en wapens in beslag.

"Het verdere onderzoek richt zich nu op een van de kopstukken binnen de bende, die al veel eerder de aandacht van het Tongerse gerecht had getrokken", meldt Patrick Van den Oetelaar van de federale gerechtelijke politie in Tongeren.

De bende wordt verdacht van verschillende criminele activiteiten. Ze installeerde onder meer cannabisplantages (foto, archiefbeeld). Een tak van de dadergroep hield zich specifiek bezig met zegelverbreking en diefstal in panden waar de politie eerder plantages had ontdekt.

De bende probeerde ook munt te slaan uit valsmunterij en mensenhandel, waarbij Bulgaren in de bouwsector illegaal tewerkgesteld werden. De bende zoog ook vennootschappen leeg die op de rand van een faillissement stonden. De verdachten zitten in voorhechtenis in strafinrichtingen verspreid over het land.