Ex-medewerker Van Campenhout vrijgesproken

Tuur Ceuppens, de gewezen kabinetsadviseur van de Antwerpse schepen Ludo Van Campenhout (ex-Open VLD), is vrijgesproken. Ceuppens zou zich hebben laten omkopen door een vastgoedmakelaar, maar beiden ontkenden dit met klem.

De procureur had één jaar met uitstel en een fikse boete gevorderd. Maar de rechter besliste vandaag dat zowel de gewezen kabinetsmedewerker als de vastgoedmakelaar en zijn medewerker onschuldig zijn.

"Voor de stad houdt dit niks in", zegt Fred Erdman, de advocaat van Ceuppens. "De stad heeft zich symbolisch burgerlijke partij gesteld. Mijnheer Ceuppens heeft ontslag genomen."

Volgens Erdman zijn er nog mogelijkheden om in beroep te gaan, maar hij lijkt niet te verwachten dat de stad of het parket dat zal doen. "Het vonnis is uitvoerig en zeer degelijk gemotiveerd zodat het niet zo eenvoudig is om te beslissen om een tweede manche te spelen."