Her en der treinproblemen tijdens ochtendspits

Nogal wat treinen hebben vanmorgen vertraging opgelopen door technische defecten aan de locomotief. De meeste problemen deden zich voor in Wallonië, onder meer in Luik en Quiévrain. Daardoor waren er vertragingen voor het treinverkeer in Vlaanderen.

In Halle staan twee defecte hogesnelheidstreinen. Ze zijn stilgevallen door ijs op de bovenleiding. Daardoor moeten de treinen omrijden. Voor de Thalys leidt dat tot vertragingen van 1 tot 2 uur.

Eerder vandaag waren er ook al problemen op de hogesnelheidslijn tussen Leuven en Luik. Twee defecte treinen blokkeerden het verkeer. De trein tussen Brussel en Maastricht liep daardoor een uur vertraging op. Problemen met de stroomwisseling lagen aan de oorzaak van de panne.

In Wallonië waren vertragingen in Luik en op de lijn Quiévrain-Brussel, daar ook door een defect voertuig. In Edingen, in Henegouwen, waren er eveneens treinproblemen.