Loods in Everberg volledig in de as gelegd

In Everberg, een deelgemeente van Kortenberg, heeft een zware brand een grote loods volledig in de as gelegd. Het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd en de omwonenden geëvacueerd. Intussen is de brand onder controle. De schade aan het gebouw is enorm.

Brandweermannen van de kazerne van Zaventem die toevallig ter plaatse waren voor een controle, hebben rond 10.30 uur de brand gemeld. Enkele gasflessen waren ontploft en er was sterke rookontwikkeling. Een tweetal woningen hebben ernstige schade opgelopen. De bewoners zijn ongedeerd.

In de opslagplaats stonden landbouwvoertuigen en campers geparkeerd. De bewoners van de omliggende woningen in een straal van 150 meter rond de brandhaard zijn geëvacueerd. Een 40-tal mensen werd ondergebracht in de parochiezaal. Het centrum van Everberg was niet bereikbaar voor het verkeer.

De opgeroepen brandweerkorpsen van Zaventem, Overijse en Brussel kregen de brand onder controle. Het rampenplan werd opgeheven omstreeks 13 uur. De geëvacueerde bewoners konden rond 15 uur naar hun huizen terugkeren.

Rond de brandhaard en de twee getroffen woningen blijft een veiligheidszone van kracht. De brandweer blijft nog de hele nacht nablussen om te voorkomen dat de brand opnieuw opflakkert. De politie zet extra patrouilles in om de omgeving te bewaken.

De loods is volledig uitgebrand, de schade is enorm. Het gebouw zal volledig moeten worden afgebroken. De oorzaak van de brand blijft voorlopig onbekend.