Obama looft McCartney en Oprah Winfrey

In Washington zijn de Kennedy Center Honors uitgereikt aan Paul McCartney, Oprah Winfrey, countryzanger Merle Haggard, componist Jerry Herman en choreograaf Bill Jones. De Amerikaanse president Barack Obama en zijn echtgenote Michelle waren aanwezig bij de prijsuitreiking.

De Kennedy Center Honors zijn oeuvreprijzen die elk jaar uitzonderlijke prestaties in de kunsten bekronen.

Acteur John Travolta bracht een parodie op de talkshow van Oprah met de Amerikaanse journaliste Barbara Walters als gaste. "Ze is de beste interviewster die er is", zei Walters (81). "Niemand komt in haar buurt - zelfs ik niet. En wie mij kent, weet hoe pijnlijk het voor mij is om dit te zeggen." Winfrey is bezig aan het laatste seizoen van haar populaire talkshow. 

Voor McCartney was het al de tweede keer dit jaar dat hij in Washington een culturele onderscheiding kreeg. In juni kreeg hij de Gershwin Prize for Popular Song. "Grote momenten komen in groep", reageerde de ex-Beatle. No Doubt bracht een versie van "Hello, goodbye" en Dave Grohl en Norah Jones zongen "Maybe I'm amazed". Steven Tyler van Aerosmith bracht een "Abbey Road"-medley.

Obama zei dat de laureaten geloofd werden "voor hun unieke capaciteit om mensen dichter bij elkaar te brengen en iets groters te vatten over wie we zijn - niet alleen als Amerikanen, maar als mensen."