Vijf Britse prijzen voor "The king's speech"

"The king's speech" heeft gisteravond 5 British Independent Film Awards in de wacht gesleept. De film vertelt het verhaal van de Britse koning George VI (gespeeld door Colin Firth) die met de hulp van een eigenzinnige logopedist zijn gestotter onder controle probeert te krijgen.
Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter en Colin Firth tijdens de première van "The king's speech" (Londen, 21 oktober 2010)

De film van Tom Hooper won in de categorieën beste Britse film, beste acteur (Colin Firth), beste acteurs in een bijrol (Helena Bonham Carter en Geoffrey Rush) en beste scenarist (David Seidler). Bonham Carter kreeg ook de Richard Harris Award voor haar bijdrage aan de Britse film.

Carey Mulligan won de prijs voor beste actrice voor haar vertolking in "Never let me go", de verfilming van de bestseller van Kazuo Ishiguro.

Gareth Edwards kreeg de award voor beste regisseur voor de sciencefictionfilm "Monsters". De Franse film "Un prophète" won de prijs voor beste niet-Engelstalige film.