Weinig problemen op de weg vanochtend

Na de sneeuwbuien van vorige week en de files als gevolg daarvan, verliep de ochtendspits vandaag opnieuw normaal. Zowel de gewest- als autowegen lagen er vanochtend zeer goed bij.

Het vriest opnieuw, maar op de meeste plaatsen bleef het vanochtend droog. De wegen bleven daardoor meestal goed berijdbaar en voor de ochtendspits werden dan ook geen al te grote problemen verwacht. Er stonden over het algemeen alleen "normale" maandagochtendfiles.

In Wallonië is de toestand erger. Vooral in de provincie Luxemburg verliep het verkeer vanochtend moeilijk. Daar ligt op sommige plaatsen tot 25 centimeter sneeuw.

Ondertussen zijn de ruim- en strooiwagens van het Agentschap Wegen en Verkeer al meer dan een week dag en nacht in de weer om de wegen sneeuw- en ijsvrij te maken. Ook zondagnacht werd preventief gestrooid. Sinds het begin van de winterprik strooide het agentschap al 23.600 ton zout.