Acht terreurverdachten blijven aangehouden

De raadkamer in Mechelen heeft de aanhouding verlengd van de 8 mannen die verdacht worden van terrorisme. De verdachten werden eind november opgepakt bij huiszoekingen in Antwerpen. Ze blijven alle betrokkenheid ontkennen.
In deze straat in Antwerpen werden enkele verdachten opgepakt.

Volgens het gerecht zijn de 8 verdachten wel degelijk lid van een terreurnetwerk dat al dan niet concrete plannen had om een aanslag in ons land te plegen. Ze zouden ook geld en strijders hebben geronseld voor een terreurgroep in Tsjetsjenië. Maar de advocaten van de betrokkenen ontkennen dat in alle talen.

De Mechelse raadkamer volgde het parket en de onderzoeksrechter en besliste om de aanhouding te verlengen met een maand. De verdachten kunnen nu in beroep gaan.

Ook in Nederland, Duitsland en Oostenrijk zijn verdachten aangehouden die deel zouden uitmaken van het netwerk. Maar zij zijn voorlopig nog niet uitgeleverd.