Filip Dewinter bezoekt de Knesset in Israël

Vlaams Belangkopstuk Filip Dewinter bezoekt vandaag de Knesset, het Israëlische parlement. Hij is er op uitnodiging van een lokale extreemrechtse partij. Later op de dag houdt hij nog een speech in een gebouw naast het parlement.

Dewinter is samen met partijgenoot Frank Creyelman, de voorzitter van de commissie Buitenlandse Beleid in het Vlaams Parlement, een van de gasten op een congres over de strijd tegen het moslimterrorisme.

Het congres heet officieel "De strijd tegen radicale islam en moslimterrorisme: een kwestie van zelfverdediging". Zaterdag had Dewinter in een toespraak al gezegd dat Israël op de frontlijn ligt tussen het vrije Westen en de radicale islam. "We moeten onze krachten bundelen en het islamisme hier en bij ons samen bestrijden", klonk het toen.

Gisteren bezocht Dewinter de grens met de Gazastrook en Sderot, een stadje dat al verschillende keren het doelwit was van Palestijnse raketten.

De Israëlische ambassade in ons land heeft gezegd dat Dewinter geen officieel bezoek brengt en dus ook niet zal worden ontvangen door de parlementsvoorzitter. Hij zal er wel speechen in een gebouw naast de Knesset.