Google weer Site van het Jaar, Sporza op 2

Google is verkozen tot Site van het Jaar door de lezers van Clickx, het magazine over computers en internet. Ook de VRT-websites scoren goed: Sporza wint in de categorie sport, maar is ook tweede in de algemene stand, na Google.

Net als de voorbije jaren werd Google uitgeroepen tot Site van het Jaar, gevolgd door Sporza, de sportsite van de VRT, en de socialenetwerksite Facebook. Sporza werd ook verkozen tot beste site in de categorie sport, Facebook is door de vakjury uitgeroepen tot beste site.

De website van De Standaard is verkozen tot beste nieuwssite, gevolgd door deredactie.be van de VRT en de site van Het Nieuwsblad.

De categorie blogs was er dit jaar niet meer bij. Wel werd een "twitteraar van het jaar" verkozen: Vincent Van Quickenborne (Open VLD). In totaal brachten 76.000 mensen de afgelopen weken hun stem uit.

Winnaars in andere categorieën

  • TV en radio: Canvas
  • Cultuur en entertainment: Uit in Vlaanderen
  • E-commerce: e-lotto.be
  • Geldwebsite: Taxonweb
  • Jobsite: jobat.be
  • Internationaal: Google