Jammer, maar iedereen wordt ouder

Iedereen wordt ouder, ook ooit gevierde tv-vedetten, filmsterren en onehitwonders. En de tand des tijds is niet altijd voor iedereen even vriendelijk. In de jaren 80 en 90 mochten ze dan menig huiskamer blij maken en de cover van menig tv-blad opsmukken, plots waren de meesten verdwenen. De echte vedetten overleefden, maar de B-sterren, hoe verging het hen?

Een trailer voor een Noors tv-programma bracht onlangs een aantal van die "tweederangssterren" bij elkaar -er waren ook wel enkele échte sterren uitgenodigd- om te lippen op "Let it be". Dat nummer is oorspronkelijk van The Beatles, maar kreeg in 1987 een eigen versie na de ramp met de Herald of Free Enterprise. Het resultaat wordt in de Amerikaanse media als verbluffend omschreven.

Passeren onder anderen de revue: Alfonso Ribeiero (de arrogante Carlton uit "The fresh prince of Bel-Air"), Jamie Walters (posterboy Ray Pruit uit "Beverly Hills 90210") en Malcolm Jamal Warner (de ietwat domme zoon Theo uit "The Cosby show").

Soms zien de voormalige sterren er nauwelijks verouderd uit: Josie Bissett (de bedrogen Jane uit "Melrose Place"), Philip Michael Thomas (volledig weggespeeld als Ricardo Tubbs door Don Johnson in "Miami Vice") en Maria Mckee (dankzij "Show me heaven" even de pin-up van geitenwollensokkers).

Sommigen zijn dan weer iets meer "onherkenbaar", zoals Huey Lewis (van het rockvehikel "The power of love"), Corbin Benson (ooit een en al blond en stijlicoon als Arnie Becker in "L.A. Law"), George Wendt (de voortdurend aan de bar zittende Norm in "Cheers") en Ana Alicia (de warmbloedige Melissa uit "Falcon Crest"). Voor twee vedetten uit “Twin Peaks", Sheryl Lee (Laura Palmer) en Sherilyn Fenn (Audrey Horne), moet het geheugen ook even diep gaan.

Een aantal vergane sportglories laten zich ook nog even bewonderen, zoals kunstschaatskampioene Katerina Witt, Tonya Harding, wier echtgenoot een schaatsconcurrente met geweld liet uitschakelen, en Alberto "La Bomba" Tomba.

De meest opvallende figuren om terug te zien zijn ongetwijfeld Robert Englund, die als Freddy Krüger Elm Street onveilig maakte, en Lou Ferrigno, de enige echte Hulk. Ook de onlangs overleden Leslie Nielsen is nog even te zien in de clip.

lees ook