Maxeda verkoopt M&S Mode aan ERB

Maxeda Retail Group heeft de modeketen M&S Mode verkocht aan Excellent Retail Brands Group (ERB). In België zouden de 62 winkels en de 381 banen behouden blijven. De mededingingsautoriteiten moeten de transactie nog goedkeuren.

Het is niet bekend hoeveel ERB voor de winkelketen heeft betaald. De verkoop zal nog voor advies aan de ondernemingsraden worden voorgelegd. Ook de mededingingsautoriteiten moeten de transactie nog goedkeuren. Maxeda verwacht dat de verkoop begin volgend jaar is afgerond.

De overname zou weinig gevolgen hebben voor de vestigingen in België. "Alle winkels inclusief het personeel zouden behouden blijven", zegt Alain Lebrun van de socialistische vakbond. De vakbonden vragen wel een bijzondere ondernemingsraad om op de hoogte te worden gesteld van de details van de verkoop.

ERB is een Nederlands bedrijf dat eigenaar is van modeketens zoals Cool Cat, America Today en Wonder Woman. Het detailhandelsbedrijf Maxeda voert een "strategische heroriëntatie" door. Het bedrijf verkocht eerder dit jaar al warenhuis de Bijenkorf, V&D en lingerieketen Hunkemöller.